Τα πιο εμβληματικά σχέδια από την πολυετή ιστορία της Gucci θα βρίσκονται από τις 28 Απριλίου έως τις 25 Ιουνίου στη νέα έκθεση του οίκου στην Σανγκάη. Η Gucci Cosmos θα αποτελέσει μια αναδρομή στο παρελθόν του brand που μετρά 102 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο της μόδας. Ένα δημιουργικό πηγαινέλα στο χρόνο. Ένα ταξίδι σε οχτώ κόσμους επινοημένους από τη Βρετανίδα καλλιτέχνη Es Devlin. Μια πρωτοποριακή ακουστική, οπτική και κινητική εμπειρία.

Yπό την επιμέλεια της Ιταλίδας θεωρητικού και κριτικού μόδας Maria Luisa Frisa, η έκθεση παρουσιάζει iconic κομμάτια από το αρχείο της Gucci στη Φλωρεντία. Περιλαμβάνοντας δημιουργίες τόσο του ιδρυτή του οίκου, Guccio Gucci, όσο και των δημιουργικών διαδόχων του, μεταξύ των οποίων ο Tom Ford, η Frida Giannini και ο Alessandro Michele, ο τελευταίος αποχώρησε από το καλλιτεχνικό τιμόνι του brand τον περασμένο Noέμβριο, αποδεικνύει ότι το όραμα που βρίσκεται στην καρδιά του οίκου δεν έχει πάψει να αντανακλά και να καθορίζει το πνεύμα της εποχής του.

Ο Marco Bizzarri, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gucci, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιστρέψουμε στην Κίνα για να σημάνουμε την έναρξη της έκθεσης Gucci Cosmos στη Σαγκάη. Πρόκειται για μια έκθεση που θα συνεπάρει τους επισκέπτες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του οίκου. Ανέκαθεν η Gucci χάρασσε τη δική της πορεία, χτίζοντας μια κληρονομιά που έχει τις ρίζες της στη δεξιοτεχνία, ενώ είναι πάντα παρούσα στη διασταύρωση της μόδας και του πολιτισμού. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η Gucci Cosmos είναι μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην εξέλιξη του οίκου στη διάρκεια της 102χρονης ιστορίας του, η οποία οφείλεται στα εμβληματικά σχέδια και την εφευρετικότητα που πάντα καθόριζαν το όραμα του brand και θα συνεχίσουν να το κάνουν».

Η έκθεση θα ξεκινήσει στην Σαγκάη, στο West Bund Art Center της πόλης από τις 28 Απριλίου έως τις 25 Ιουνίου και έπειτα θα ταξιδέψει και σε άλλες χώρες του πλανήτη.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο επίσημο site της Gucci.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below