Σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου το Marie Claire Power Talk φέρνει στο επίκεντρο τον άνισο μισθό και το θέμα της “γυάλινης οροφής”. Παρόλο που οι γυναίκες κατέχουν, έστω και σε μικρότερο ποσοστό, υψηλόβαθμες θέσεις ωστόσο δεν αμείβονται το ίδιο με τους άνδρες που έχουν αντίστοιχους τίτλους. Και παρόλο που φέτος καθιερώθηκε και γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα για την Ισότητα Αμοιβών μεταξύ Γυναικών και Ανδρών, το μισθολογικό χάσμα παραμένει μεγάλο. Τι πρέπει να γίνει στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να κλείσει το μισθολογικό χάσμα; Τι κρατάει πίσω τις γυναίκες από το να “βγουν μπροστά” κατά την προσφιλή προτροπή της Σέριλ Σάντμπεργκ και να διεκδικήσουν μια θέση στο τραπέζι του διοικητικού συμβουλίου όπως συχνά σχηματικά αναφέρεται;

Η Γενική Διευθύντρια Εμπειρίας Καταναλωτή Νοτιανανατολικής Ευρώπης Παπαστράτος, Αθηνά Καλαντζή συνομιλεί με τη συγγραφέα, δημοσιογράφο και συνιδρύτρια του Women on Τop, Στέλλα Κάσδγαλη με θέμα Γυναίκες: Για μια θέση στην κορυφή. Η συζήτηση για την ισότητα στις ευκαιρίες για κατάκτηση διοικητικών θέσεων και προσπάθεια για κάλυψη του μισθολογικού χάσματος στην Ελλάδα ξεκίνησε λίγο νωρίτερα στο Athens Capital Hotel με τις: Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Αρετή Γεωργιλή, Regional Leader του Lean in Hellas και Φωτεινή Μπαμπανάρα, επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας Novartis Hellas.

«Η Παπαστράτος τα τελευταία 4 χρόνια έχει μετασχηματιστεί ριζικά και από καπνοβιομηχανία έγινε εταιρεία τεχνολογίας με οδηγό της την επιστήμη. Καταλάβαμε και αναγνωρίσαμε ότι το πρόβλημα ήταν το ίδιο μας το προϊόν. Αποφασίσαμε λοιπόν ότι θα γίνουμε η λύση στο πρόβλημά μας ώστε να οδηγηθούμε σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, τόσο όσον αφορά στην εταιρεία αλλά και όσον αφορά στη βιωσιμότητα της κοινωνίας συνολικά.”, υπογράμμισε η Αθηνά Καλαντζή.

“Κάναμε στροφή 180 μοιρών και εισάγαμε ένα καινούργιο προϊόν και προσφέρουμε μια καλύτερη εναλλακτική στους ενήλικους καπνιστές”

«Χρειάζεται κάθε χρόνο να διασφαλίζεις ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον ακολουθώντας τις σωστές πρακτικές αλλά και να το αποδεικνύεις, εμπιστευόμενοι πάντα τον ειδικό. Είμασταν ο πρώτος εργοδότης στην Ελλάδα που αποκτήσαμε την Πιστοποίηση EQUAL SALARY, δηλαδή ίσες ευκαιρίες και αμοιβές για γυναίκες και άνδρες. Ανανεώσαμε το 2019 και συνεχίζουμε με συνέπεια για την ανανέωσή του και φέτος»

Η Αθηνά Καλαντζή είναι ψυχολόγος με πολυετή εμπειρία στη μελέτη συμπεριφοράς καταναλωτή. Έχει διατελέσει σύμβουλος μεγάλων εταιριών στο χτίσιμο και την ανάπτυξη επώνυμων μαρκών, στη στρατηγική marketing και επικοινωνίας.

Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στην ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, κατέχοντας ηγετικές θέσεις στην εμπορική οργάνωση της εταιρίας. Αποτελεί βασικό στέλεχος του μεγάλου μετασχηματισμού της ιστορικής καπνοβιομηχανίας σε εταιρία τεχνολογίας και επιστήμης καθώς και του λανσαρίσματος των καινοτόμων προϊόντων της.

Τον τελευταίο χρόνο κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Εμπειρίας Καταναλωτή και Marketing IQOS.

Θυμήσου ΕΔΩ όλα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του Marie Claire Power Talk.

Powered by:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below