Η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Marie Claire Power Trip ξεκίνησε. Το συνέδριο, που έγινε θεσμός και συγκεντρώνει επιδραστικές γυναίκες από τον χώρο της μόδας, της πολιτικής και των επιχειρήσεων, διεξάγεται φέτος στις 13 Οκτωβρίου στο Cape Sounio, Grecotel Exclusive Resort. Ανάμεσα στις ομιλίτριες και η Δρ. Μαρίλη Μέξη, διεθνής εμπειρογνώμονας με ειδίκευση στις εργασιακές σχέσεις σε περιβάλλον ψηφιακής εργασίας και οικονομίας της πλατφόρμας (gig economy), η οποία θα μιλήσει για το πώς μπορεί να εξασφαλισθεί η ισότητα στον 21ο αιώνα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ. 

Η Μαρίλη Μέξη εργάζεται στην Ελβετία ως σύμβουλος στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών, ως Ιnternational Specialist σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής στην Πλατφόρμα Έρευνας και Πολιτικής TASC-Future of Work, που έχει ιδρυθεί από την ελβετική κυβέρνηση και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, καθώς και ως ανώτερη ερευνήτρια και fellow στο Graduate Institute-Geneva όπου διευθύνει έρευνες σχετικά με το μέλλον της εργασίας και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών ως «ψηφιακών νομάδων» και ως
εργαζομένων-«crowdworkers» στις παγκόσμιες ψηφιακές πλατφόρμες.

Παράλληλα στην Ελλάδα υπηρετεί ως ειδική σύμβουλος της Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα εργασίας, ψηφιακής οικονομίας και κοινωνικού κράτους. Η δρ. Μέξη – με μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές σπουδές στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Λονδίνου και της Γενεύης – έχει εργαστεί ως εμπειρογνώμονας της ΕΕ σε αναπτυσσόμενες χώρες και ως σύμβουλος κυβερνήσεων κρατών (Ολλανδία, Κροατία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Σερβία, και Κοινότητα της Καραϊβικής) σε θέματα εναρμόνισης της κοινωνικής πολιτικής με το ευρωπαϊκό acquis και προώθησης της ισότητας των φύλων στην αγορά εργασίας. Ως ambassador της ελληνικής οργάνωσης Women Act προωθεί δράσεις ενδυνάμωσης της γυναικείας εκπροσώπησης στο digital workplace της νέας εποχής.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below