Την αθωώτητά του ως προς την κατηγορία για βιασμό και κακοποίηση υπερασπίστηκε μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή Πρώτη Λέξη του protothema.gr, ο Αλέξης Γεωργούλης. 

Έναν χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας που υποβλήθηκε από τη δικηγόρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου, στις βελγικές αρχές, σε βάρος του, ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος με το Πράσινο Κύμα, Γεωργούλης επιμένει ότι δεν αναγνωρίζει τίποτα στην καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο ευρωβουλευτής βίασε και κακοποίησε την κυρία Χρονοπούλου τον Μάιο του 2020.

Τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία, πάντως, η υπόθεση είναι «παγωμένη», υπό την έννοια ότι ο εγκαλούμενος λέει στον Αντώνη Σρόιτερ ότι δεν έχει λάβει δικογραφία, δεν έχει κληθεί να απολογηθεί ή να δώσει εξηγήσεις. «Αυτά που ακούστηκαν είναι πολλά και δεν τα έχει πει κανένας που ξέρει. Η δική μου θέση είναι ότι δεν έχω καμία σχέση, δεν αναγνωρίζω τίποτα σε αυτή την καταγγελία. Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή. Είναι μια παγωμένη κατάσταση στο Βέλγιο. Η εισαγγελέας την έχει στα χέρια της από τότε, από τον Μάιο του 2020. Η διαδικασία στο Βέλγιο είναι κλειστή, είναι βάσει μιας λογικής και σταθερής που έχουν», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Γεωργούλης εμφανίζεται ιδιαίτερα θυμωμένος από τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα του κόμματος πριν τον διαγράψει. Υποστηρίζει δε, ότι δεν θα μπορούσε να έχει ενημερώσει νωρίτερα, αφού ο ίδιος έλαβε γνώση της καταγγελίας μόλις τρεις μέρες πριν έρθει στη δημοσιότητα. Περιγράφει πώς εκλήθη στο γραφείο της προέδρου του ευρωκοινοβουλίου όπου του γνωστοποιήθηκε το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του, προσθέτοντας μάλιστα, ότι ζήτησε να ακολουθηθεί η ταχύτερη δυνατή διαδικασία.

Πάντως, ο Γεωργούλης, υποστηρίζει ότι από το γεγονός ότι σε βάρος του εκκρεμεί η κατηγορία ότι είναι βιαστής και κακοποιητής μιας γυναίκας, αν και ο ίδιος νιώθει «βάρος» και η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι ακόμη «ζωντανή μέσα του», δεν έχασε φίλους. Με οδηγία της δικηγόρου του δεν έκανε προσπάθεια επικοινωνίας με τη γυναίκα που τον κατήγγειλε.

Στην εύλογη ερώτηση γιατί μια γυναίκα να κάνει μια τέτοια καταγγελία και να υποστεί όλα όσα συνεπάγεται, μαζί με τη δημοσιοποίηση, ο ευρωβουλευτής απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει λέγοντας ότι υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Πάντως, όπως λέει, δεν πιστεύει ότι θα καταδικαστεί.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι η ίδια η κυρία Χρονοπούλου, όταν η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα, είχε τοποθετηθεί μέσω ανάρτησή της στα social media, στις 19 Απριλίου, πέρσι, ενώ σε αποκλειστική συνέντευξή στο Marie Claire παραδέχτηκε πως η πρώτη σκέψη της έπειτα από όλα αυτά ήταν να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή. Διαβάστε αναλυτικά όσα είχε πει εδώ.

πηγή: protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below