Δεν έχουν τέλος οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως για την υπόθεση χρηματισμού Ευρωβουλευτών από το Κατάρ, μεταξύ αυτών και της Εύας Καϊλή.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινβουλίου οδηγήθηκε πριν από λίγες ώρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Saint Gilles στις Βρυξέλλες. Η κ. Καϊλή φέρεται να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με την υπόθεση να κρίνεται το επόμενο διάστημα στις δικαστικές αίθουσες.

Υπό το βάρος των ανακοινώσεων της Εισαγγελίας του Βελγίου, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής θα παραμείνει στις γυναικείες φυλακές έως και πέντε ημέρες και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον των Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν τελικά εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ή όχι.

Ως «την πιο σοβαρή υπόθεση εδώ και δεκαετίες στις Βρυξέλλες» χαρακτηρίζουν το σκάνδαλο Qatar-gate.

«Αν αποδειχθούν οι κατηγορίες για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, θα πρόκειται για την πιο κραυγαλέα υπόθεση διαφθοράς που έχει δει το Κοινοβούλιο εδώ και χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας, Μισιέλ φαν Χούλτεν, αναφέρει το Politico. Παράλληλα, ο Αλμπέρτο Αλεμάνο, καθηγητής Νομικής στο HEC Paris, το χαρακτήρισε «το πιο συγκλονιστικό σκάνδαλο ακεραιότητας στην ιστορία της ΕΕ».

Δέσμευση της περιουσίας της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καιλή, μελών της οικογενείας της και του συζύγου του της προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (12/12) ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Κατά πληροφορίες τόσο η Εύα Καϊλή όσο και ο σύζυγός της είχαν εταιρεία real estate στη χώρα μας.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά). Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Όταν η Εύα Καϊλή επισκεπτόταν το Κατάρ – Τι δήλωνε τότε

Πριν από περίπου έναν μήνα η Εύα Καϊλή επισκέφθηκε το Κατάρ, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου το οποίο διεξάγεται στη χώρα. Στόχος της επίσκεψής της ήταν να ανοίξει διπλωματικός κοινοβουλευτικός διάλογος με την Ντόχα. Στη συνέχεια, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη χώρα «πρωτοπόρο» στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, επικαλούμενη και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του οργανισμού, που έχει καταγγείλει νωρίτερα μαζικούς θανάτους στη χώρα. Υποστήριξε, ακόμη, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας».

Η Εύα Καϊλή, όμως, δεν έμεινε εκεί, αλλά εγκάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους ευρωβουλευτές ότι κάνουν μπούλιγκ εις βάρος του Κατάρ σημειώνοντας «ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί».

Και ενώ ο προσωπικός της λογαριασμός στο Facebook έκλεισε, οι φωτογραφίες της στο Instagram από τη συγκεκριμένη επίσκεψη κυκλοφορούν ακόμα, ενώ το προφίλ της στην πλατφόρμα, φαίνεται να είναι ακόμη «ανοιχτό». Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από τις συναντήσεις που έκανε στο Κατάρ, περί τα μέσα Νοεμβρίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EU in Qatar (@euinqatar)

«Η αντιπρόεδρος @EvaKaili συναντήθηκε με τον ομιλητή @shuraqatar & τον αντιπρόεδρο. Ως εκπρόσωποι των λαών της Ευρώπης και του Κατάρ η συνάντησή τους ήταν υψίστης σημασίας καθώς ενίσχυσε το μήνυμα που έστειλαν οι πολιτικοί μας ηγέτες: θέλουμε να εμβαθύνουμε την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μας», αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EU in Qatar (@euinqatar)

Στη δεύτερη φωτογραφία αναφέρεται: «Η συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κατάρ και το μεταβαλλόμενο ενεργειακό τοπίο ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης μεταξύ της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλη και του υπουργού ενέργειας Saad Sherida Al-Kaabi».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EU in Qatar (@euinqatar)

«Με χαρά καλωσορίζω την Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή στη Ντόχα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στο Κατάρ. Μπροστά μας: εντατικές συζητήσεις για την ενίσχυση των σχέσεων Ευρώπης – Κατάρ, συμπεριλαμβανομένης της κοινοβουλευτικής διάστασης, και του #WorldCup2022».

 

Σε άλλη φωτογραφία βλέπουμε την κα. Καϊλή σε στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με διπλωμάτες στη Ντόχα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EU in Qatar (@euinqatar)


Σε τελευταία ανάρτηση με την πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τη βλέπουμε να φωτογραφίζεται με τον Πρέσβη της ΕΕ στο Κατάρ, Cristian Tudor.
Κεντρική φωτογραφία: Δημόσιος λογαριασμός Instagram – @euinqatar.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below