Δύο διαγραφές, μια αναστολή και προσεχώς μια καθαίρεση για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή συνθέτουν την μεγάλη εικόνα της υπόθεσης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων αναφορικά με την πολιτική διείσδυση του Κατάρ στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Τις αιτίες, για τις οποίες η Εύα Καϊλή φέρεται να εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να αποκρυσταλλώσουν επίσημα σήμερα οι βελγικές Αρχές, τοποθετούμενες για το πρώτο σκέλος της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 16 σημεία, ανάμεσα στα οποία και το σπίτι της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή.

Η τελευταία βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής στέρησης της ελευθερίας της μέχρις ότου τοποθετηθεί επισήμως η Δικαιοσύνη για το μέλλον της, ενώ σε περίπτωση που της απαγγελθούν κατηγορίες, αυτές φέρεται να αφορούν σε διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το βράδυ του Σαββάτου, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, σε επιστολή της που απευθύνεται στην Εύα Καϊλή της ανακοινώνει ότι την παύει από τα καθήκοντα της ως αντιπρόεδρος της ευρωβουλής στον απόηχο των εξελίξεων. 

Προς στιγμήν η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής δεν έχει τοποθετηθεί για τα γεγονότα, αλλά χθες «έπεσε» η προσωπική σελίδα της στο Facebook, ενώ δεν έχουν τέλος τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού και του διεθνούς Τύπου για την πολύκροτη υπόθεση, με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» να κάνει λόγο για την «κορυφή του παγόβουνου».

Ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οι πιθανές κατηγορίες

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε έρευνες των βελγικών αρχών, οι οποίες εξετάζουν κορυφαίους ευρωπαϊούς αξιωματούχους για χρηματισμό από το Κατάρ.

Την Παρασκευή, 9/12, το απόγευμα, έγινε γνωστό από βελγικά μέσα ενημέρωσης ότι προσήχθη και ανακρίνεται στην εισαγγελία η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Πληροφορίες από τα ίδια μέσα, ανέφεραν ότι στο σπίτι της, εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο φαίνεται να προέρχεται από το Κατάρ. Στην υπόθεση, μεταξύ άλλων, εμπλέκεται και ο σύντροφός της κ. Καϊλή, Φραντζέσκο Τζιόρτζι ενώ συνελήφθη και ο πατέρας της ευρωβουλευτή κρατώντας βαλίτσα με χρηματικό ποσό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας “L’Echo”, η Εύα Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις έχουν παράξει πολλαπλά πολιτικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς η Εύα Καϊλη διεγράφη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ακολούθως από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, παραμένει, ωστόσο, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τουλάχιστον ως αύριο, Δευτέρα, οπότε αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαγραφή της.

πηγή: protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below