Τα επίπεδα του στρες στη σύγχρονη κοινωνία ήταν ήδη υψηλά και έπειτα εμφανίστηκε ο κορωνοϊός. Το διαδίκτυο γέμισε με συμβουλές και τρόπους αντιμετώπισης αλλά σύμφωνα με την Δρ Joycelyn Elders, Γενική Χειρουργό στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει κάτι που ίσως δεν έχει συζητηθεί και θα μπορούσε να αποτελέσει το “διαβατήριο”.

Οι δονητές, όπως οι υποστηρίζει στο Insider, θα έπρεπε να καλύπτονται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. “Μια συνταγή για έναν δονητή σημαίνει ότι πας και παίρνεις την βεβαίωση για να το καλύψει οικονομικά” αναφέρει.

Η Elders έχει ως πάγια αντίληψη ότι η ερωτική διέγερση έχει οφέλη. Της ζητήθηκε να παραιτηθεί από την θέση που είχε ως Γενική Χειρουργός των Ηνωμένων Πολιτειών το 1994 για τις προχωρημένες αντιλήψεις της ότι έπρεπε να εκπαιδεύσουμε τους νέους πώς να αυνανίζονται.

Η ίδια υποστηρίζει ότι η ιατρική κοινότητα της Αμερικής αλλά και η κοινωνία υποτιμούν τα οφέλη των σεξουαλικών σχέσεων. Οι δονητές μπορεί, σύμφωνα με την Elders, να έχουν περισσότερα οφέλη γενικότερα στην υγεία μας από αυτά που νομίζουμε και οι άνθρωποι της υγείας θα πρέπει να ανοίξουν το μυαλό τους.

Ο αυνανισμός έχει συνδεθεί με την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τα χαμηλότερα επίπεδα στρες. Συνταγογραφόντας, όπως υποστηρίζει, τα ερωτικά βοηθήματα μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία. Ο αυνανισμός έχει συνδεθεί και με την καλύτερη γνωστική λειτουργία σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας περισσότερο κι από τις συσκευής για κίνηση.

“Θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το σύστημα υγείας πληρώνει για τους δονητές όλων των γυναικών” αναφέρει. “Πιστεύω ότι κάποιες φορές είναι περισσότερο πολύτιμο από ότι είναι το Π και μάλιστα κάποιες φορές και από τα καροτσάκια που δεν χρεάζονται.”

Οι δονητές έχουν γίνει συνώνυμο με την φροντίδα του εαυτού μας με τον ίδιο τρόπο που έχουν γίνει τα αφρόλουτρα και οι κορεάτικες μάσκες ομορφιάς τα τελευταία χρόνια.

Το συγκεκριμένο ερωτικό βοήθημα έχει μια μπερδεμένη και αμφιλεγόμενη ιστορία. Κάποιοι ιστορικοί αναφέρουν ότι δημιουργήθηκαν από γιατρούς της Βικτωριανής εποχής γύρω στα 1800 για να θεραπεύσουν την Υστερία στις γυναίκες, μαζί με τεχνητούς οργασμούς και κάποιες φορές με εξαναγκασμό. Δύο αιώνες αργότερα, έχει καθιερωθεί ως τα αντικείμεα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για μεγαλύτερη απόλαυση.

Η ιδέα της συνταγογράφησης των δονητών δεν ειναι εντελώς καινούργια. Τα τελευταία χρόνια οι δονητές έχουν δοθεί από γιατρούς ως  μέθοδος θεραπείας για την οργασμική δυσλειτουργία ή γενικότερα για τη δυσκολία να έρθουν σε οργασμό.

Το 4,7% των γυναικών στην Αμερική είναι ανοργασμικές ή δυσκολεύονται να έρθουν σε κορύφωση και όταν συμβαίνει έχουν αδύναμους οργασμούς. Δυστυχώς, οι δονητές κουβαλούν το στιγματισμό σε κάποια μέρη της Αμερικής -αλλά και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου-και μέχρι το 2017 ήταν παράνομο να αγοράσεις δονητή στη Τζόρτζια, το Μισισιπί και την Αλαμπάμα.

Τελος, η Δρ Elders πιστεύει ότι οι δονητές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία για να την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων. Τα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Αμερική σπάνια αναφέρουν πράγματα για το σεξ πέρα από την σεξουαλική πράξη που περιλαμβάνει ένα αιδοίο κι ένα πέος – περιλαμβανόμενου και την  αυτοϊκανοποίηση όπως ο αυνανισμός.

Για την ίδια, το εκπαιδευτικό σύστημα στην Αμερική κάνει μεγάλο κακό στις νέες γυναίκες γιατί συχνά δεν μαθαίνουν για την δική τους απόλαυση στα περισσότερα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Ενώ συχνά οι δονητές βρίσκονται στην κατηγορία των παιχνιδιών για ενήλικες, η Elders θεωρεί ότι δίνοντας τους στους νέους ανθρώπους μπορεί να βοηθήσει την σεξουαλική τους ανάπτυξη και να ξορκίσουν πολλά ταμπού σχετικά με την αυτοϊκανοποίηση. Η πρόσβαση στα sex toys θα μπορούσε επίσης να αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και να μειώσει τα ποσοστά των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων και ακόμα και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

“Νιώθω ότι οι νέες γυναίκες πρέπει να μαθαίνουν από νωρίς για τους δονητές και αν θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν μπορούν” καταλήγει η Elder.