Τα dating trends είναι πλέον τόσα πολλά και υπάρχει μία νέα έννοια για κάθε ένα από αυτά που τελευταία χρειαζόμαστε λεξικό για να περιγράφουμε στις φίλες μας τι μας συνέβη με τον τελευταίο άνδρα που βγήκαμε ραντεβού: R-bombing; Breadcrumbing; ή μήπως blue stalling;

Τώρα λοιπόν που έρχονται οι γιορτές, έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο dating trend το οποίο λέγεται scrooging και είναι εμπνευσμένο από τον ήρωα του Καρόλου Ντίκενς, Ebenezer Scrooge, o οποίος ήταν ο τσιγκούνης πρωταγωνιστής του βιβλίου “Χριστουγεννιάτικη ιστορία”.

Τι συμβαίνει λοιπόν αν πέσεις σε έναν σύγχρονο τσιγκούνη ο οποίος θα σε κάνει να βιώσεις ένα ασχημότατο εορταστικό scrooging; Θα σε παρατήσει πριν τα Χριστούγεννα για να μην αναγκαστεί να σου κάνει δώρο. Ναι, αυτό συμβαίνει και είναι πραγματικά εξωφρενικό.

Συγκεκριμένα το κάνουν ένας στους δέκα Βρετανούς σύμφωνα με έρευνα και είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις ηλικίες 18 – 24. Αφορά λοιπόν ζευγάρια τα οποία βγαίνουν μαζί λιγότερο από χρόνο και δεν έχουν ξαναπεράσει μαζί γιορτές και χωρίζουν πριν τα Χριστούγεννα για το λόγο ότι θέλουν να αποφύγουν το χριστουγεννιάτικο δώρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς εκτός από την τσιγκουνιά ένας άλλος λόγος που μπορεί να προβληματίζει ένα άτομο και να μην θέλει να κάνει δώρο στο ταίρι του είναι ότι αυτό θα δείξει μια παραπάνω οικειότητα ενδεχομένως και μια ενδεχόμενη δέσμευση, κάτι το οποίο και δεν επιθυμεί. Κοινώς δεν θέλουν να δείξουν ότι η κατάσταση “σοβαρεύει”.