To “boyfriend soft launch” ή σκέτο “soft launch” είναι ο σύγχρονος τρόπος για να ανακοινώνουμε τις σχέσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παλαιότερα, αυτό συνέβαινε είτε κυκλοφορώντας μαζί στον δρόμο, είτε (πιο πρόσφατα) με μια αλλαγή στο status μας στο Facebook. Πλέον, το soft launching είναι γεγονός και, αν η σχέση σοβαρέψει, ακολουθείτε από το hard launching.

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να ξέρετε για το soft launching και παρακάτω την απάντηση της relationship editor του The Cut στον προβληματισμό ενός αναγνώστη, ο οποίος φοβάται πως αυτή η τάση θα καταστρέψει τη σχέση με τις δύο κοπέλες του.

Η ιστορία του αναγνώστη:

«Πρόσφατα χώρισα από μία μακροχρόνια σχέση, η οποία νόμιζα πως θα οδηγήσει σε γάμο. Μετακόμισα από το Λος Άντζελες στην Νέα Υόρκη και αμέσως ρίχτηκα στο παιχνίδι των ραντεβού. Δεν ψάχνω για τίποτα πολύ σοβαρό αυτή τη στιγμή, αν και έχω γνωρίσει αρκετές κοπέλες.

Για σχεδόν δύο μήνες τώρα βγαίνω με δύο γυναίκες, οι οποίες ζήτησαν η σχέση μας να γίνει επίσημη στo Instagram. Προσωπικά, δεν γνώριζα ούτε το soft ούτε το hard launching. Ποιο από τα δύο να επιλέξω και αυτό σημαίνει αυτομάτως και αποκλειστικότητα;».

Η απάντηση της αρθρογράφου:

«Η εποχή που ζούμε, θεωρώ πως είναι λιγάκι περίεργη. Ανακοινώνουμε τις σχέσεις μάς μέσω των social media, σαν να θέλουμε να προβάλλουμε το κατόρθωμά μας. Ωστόσο, είναι σημείο των καιρών και αυτό.

Για όσους δεν γνωρίζουν το hard launching είναι όταν ποστάρεις μια φωτογραφία με το ταίρι σου αποκαλύπτοντας τη σχέση σας. Αντίστοιχα το soft launching είναι η πιο light εκδοχή, κατά την οποία ανεβάζεις μία όχι και τόσο ξεκάθαρη φωτογραφία με τον άλλο και δεν αποκαλύπτεις περισσότερα στοιχεία για εκείνον. Είτε επιλέξεις τον έναν είτε τον άλλον τρόπο παραδέχεσαι πως βρίσκεσαι σε σχέση, οπότε κάθε άλλο “παιχνίδι” με διαφορετικά άτομα παύει να ισχύει.

Στη δική σου περίπτωση εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσει δεν είναι τόσο ποια τακτική θα ακολουθήσεις, αλλά το γιατί αυτές οι γυναίκες θεωρούν πως ήρθε η ώρα να επισημοποιήσουν τη σχέση σας στα social media. Μίλησες μαζί τους για αυτό; Σίγουρα, αντιλαμβάνεσαι και εσύ πως μια τέτοια ανάρτηση σημαίνει πως θέλεις οι ακόλουθοί σου να γνωρίζουν πως βγαίνεις με κάποιον.

Δεν λέω πως οι φίλες σου προσπαθούν να εδραιώσουν την αποκλειστικότητα, αλλά είναι μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα. Εκτός, αν έχεις πάρα πολλούς ακολούθους και προσπαθούν να μεγαλώσουν το δικό τους κοινό. Σε αυτή την περίπτωση θα έλεγα να συζητήσετε υπό άλλη βάση και να κάνετε μία συμφέρουσα συμφωνία και για τις δύο πλευρές.

Αν, όμως, ακολουθήσεις το hard launch, θα πρέπει να σκεφτείς ορισμένα πράγματα. Το παράδειγμα της Madison, μιας social media celebrity, ίσως σε βοηθήσει. Εκείνη επισημοποίησε τη σχέση της στους ακολούθους της πολύ νωρίς, επειδή όπως μας είπε ήταν ερωτευμένη, το αγόρι της ήταν πανέμορφο και εκείνη ήθελε να δείξει σε όλους πως βγαίνει με έναν κούκλο. Επιπλέον, ήθελε να κάνει τον πρώην της να ζηλέψει. Οι οικείοι της γνώριζαν για το ειδύλλιο, εκείνη όμως ένιωσε μεγάλη ντροπή όταν τρεις μήνες μετά χώρισε. Για να καταπολεμήσει αυτό το αρνητικό συναίσθημα έγραφε δημόσια πολύ αρνητικά σχόλια για τον πρώην της, τα οποία και μετάνιωσε μετά. Μπορεί να μην αντιμετωπίσεις με τον ίδιο τρόπο έναν χωρισμό, αλλά ίσως το συναίσθημα ντροπής να το νιώσεις και εσύ.

Θα σε συμβούλευα να ξεχάσεις το όλο θέμα με το launching και να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις από την ερωτική σου ζωή αυτή την περίοδο. Αν θέλεις απλώς να βγαίνεις ραντεβού και να περνάς όμορφα, έπειτα από τη μεγάλη σου σχέση έχει καλώς. Μπορείς να αφήσεις τα social εξω από αυτό. Αν όχι, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου στις κοπέλες σου και ύστερα να αποφασίσεις τι θα κάνεις με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below