Έχει δύο πτυχία φυσικών επιστημών,  συνεχίζει τις σπουδές της με διδακτορικό στην φαρμακολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, έκανε ένα πείραμα επί σκηνής που εντυπωσίασε τους πάντες και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της «Miss America 2020» και χρηματικό έπαθλο ύψους πενήντα χιλιάδων δολαρίων στα καλλιστεία, που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Δεκεμβρίου. Ο λόγος για την 24χρονη Camille Schrier η οποία, ως εστεμμένη πια, αποφάσισε να αποκαλύψει όμως το λόγο που μέχρι αυτή τη χρονιά δεν ήθελε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς και ούτε επρόκειτο να το κάνει, αν οι προϋποθέσεις δεν άλλαζαν, στέλνοντας έτσι ένα body – positive μήνυμα σε όλες τις γυναίκες παγκοσμίως.

“Νομίζω ότι πολλές γυναίκες στον κόσμο πραγματικά παλεύουν με την εικόνα του σώματός τους και έχουν περάσει καταστάσεις που μπορεί να κριθούν ως διατροφική διαταραχή και να μην το αναγνωρίζουν καν. Και ως ένας άνθρωπος που έχω παλέψει κι εγώ για την εικόνα του σώματος και το body positivity στη ζωή μου, δεν ήθελα να υποβάλλω τον εαυτό μου σε μια διαδικασία κατά την οποία θα με έκριναν για το σώμα μου. Δεν νομίζω ότι ο αριθμός των κοιλιακών που έχω απαραίτητα καθορίζει και το πόσο υγιής είμαι. Πιστεύω, ότι το να μπορώ να επικεντρωθώ σε αυτό που έχω να προσφέρω μέσα από την αυτοπεποίθησή μου και το δημόσιο λόγο μου και την εξυπνάδα μου, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για εμένα και είναι κάτι στο οποίο ήθελα να κάνω focus. Έτσι λοιπόν απλά επέλεξα να μην λάβω μέρος μέχρι να αλλάξει αυτό”, αποκάλυψε η Camille Schrier αναφερόμενη στο γεγονός ότι πλέον οι διοργανωτές των καλλιστείων δεν κρίνουν τις διαγωνιζόμενες βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης, καθώς δεν υποχρεώνουν τις υποψήφιες να φορούν μαγιό, κάτι που ενθάρρυνε όλο και περισσότερες γυναίκες να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.

Οι διαγωνιζόμενες πλέον παρουσιάζουν τα ταλέντα τους, και οι συνεντεύξεις τους εστιάζονται στα ενδιαφέροντά τους, στις ικανότητές τους και στην κατανόηση του ρόλου της «Miss America».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below