Είτε θες να χάσεις βάρος, είτε απλά έχεις συνειδητοποιήσει ότι δεν κάνει καλό. Θες να πεις αντίο στη ζάχαρη και αυτό να μην πονέσει τόσο. Λοιπόν, επειδή ότι αρχίζει ωραία δεν χρειάζεται να τελειώσει και υπάρχει τρόπος σύμφωνα με τους ειδικούς.

1 Αρχικά μην την κόψεις μαχαίρι

Κάνε το σταδιακά. Μην σοκάρεις τον οργανισμό σου. Αν είσαι από εκείνες που ξεκινάνε τη μέρα τους με ένα κομμάτι κέικ και λίγο καφέ, έπειτα τσιμπάνε κάτι επίσης γλυκό και το βράδυ καταλήγουν με λίγη σοκολάτα και θες να βάλεις ένα φρένο; Προσπάθησε να ελαττώσεις βαθμιαία τη ζάχαρη και όλα θα πάνε καλά.

2 «Ναι» στα φρούτα

Αντί για ένα γλυκό σνακ προτίμησε ένα φρούτο. 3 φρούτα την ημέρα τη ζάχαρη την κάνουν πέρα. Είναι ένας απόλυτα ασφαλής τρόπος να ελαττώσεις αισθητά τη ζάχαρη και να περιορίσεις τις ατασθαλίες σας.

3 «Όχι» στα αναψυκτικά

Περιόρισε τα όσο μπορείς. Φαντάσου ότι ένα αναψυκτικό έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με ένα συνηθισμένο γλυκό. Ακόμα και τα light ή τα Green σε ξεσηκώνουν και σταδιακά σε κάνουν θα θες να φας γλυκό. Αντί για αναψυκτικά πιες μπόλικο νερό ή επένδυσε σε ένα ωραίο τσάι. Στο τσάι υπάρχει μπόλικη ποικιλία σε γεύσεις και αρώματα που θα σου δώσουν την απόλαυση χωρίς να σε «χρεώσουν» με μηδενικές θερμίδες. Αν πάλι θες λίγη γλύκα στο ρόφημα, μπορείς να προσθέσεις μια μικρή κουταλίτσα του γλυκού μέλι.

4 Κράτα το λογαριασμό

Γράψε αυτά που τρως. Καταγραφή κανονική. Όταν τρως συνειδητά ο εγκέφαλος το παίρνει απόφαση ότι έφαγε και δεν σε ενοχλεί με «ψεύτικες πείνες» , ούτε σου περνάνε από το μυαλό σκέψεις του τύπου «να είχαμε μια πάστα!»

5 Μέτρα τις μέρες

21 μέρες αποχής υπόσχονται σύμφωνα με τους επιστήμονες μέρες ευημερίας μακριά από την λατρεμένη και δοξασμένη και τόσο εθιστική ζάχαρη.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below