Εκεί στα μέσα Μάρτη με πιάνει μια απαράμιλλη όρεξη για έξτρα δόση φύσης και η πρόσκληση ενός από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της βόρειας Ελλάδας, ήταν ό,τι έπρεπε ώστε να καλυφθεί η επιθυμία μου και με το παραπάνω. Αν έπρεπε να μεταφέρω τα highlights της τετραήμερης εξόρμησης στη Φλώρινα, θα επέλεγα το νυχτερινό εξωτερικό jaccuzi στο χιόνι, την ποικιλία της γαστρονομικής κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας, τη ντυμένη στα λευκά διαδρομή προς το χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου – Βίγλας, το κυνήγι τρούφας σε συνδυασμό με τη μαγειρική στη φύση, την επαφή με τους λύκους στο καταφύγιο του Αρκτούρου, την επίσκεψη σ’ ένα από τα ωραιότερα οινοποιεία της Ελλάδας που αποδεικνύει πως τελικά η ποιότητα και η ποσότητα συνδυάζονται. Όλες, εμπειρίες που φρόντισαν να έχουμε οι φιλόξενοι οικοδεσπότες του The Lynx, του υπερσύγχρονου mountain resort στην καρδιά της φύσης.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ξενοδοχείου για τις διακοπές σας στη Φλώρινα και στις τριγύρω περιοχές είναι κάτι σα μονόδρομος, όποια εποχή κι αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε. Πρόκειται για ένα boutique hotel 5 αστέρων, ένα «μπαλκόνι» στην picturesque πόλη της Φλώρινας, στο πιο κινηματογραφικό spot του Ελληνικού Βορρά. Ένα destination resort που έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει ανάλογα με την εποχή και που δεσπόζει στην πόλη του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, των τεχνών και των φυσιολατρών, της γεύσης, του οίνου και των έξι λιμνών, στους πρόποδες της Πίνδου. Το πολυτελές θέρετρο γίνεται ορμητήριο για αμέτρητες δραστηριότητες αλλά και καταφύγιο φιλοξενίας και πολυτέλειας, με 38 ευρύχωρα δωμάτια & σουίτες, state of the art παροχές και ένα όραμα ευζωίας στην καρδιά της φύσης.

Φωτό: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης

Η άνετη διαμονή, η γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριο Six Lakes Restaurant με πανοραμική θέα και με τον head chef Δημήτρη Τσανανά και την ταλαντούχα ομάδα του να δημιουργούν σύγχρονο ελληνικό φαγητό, εμπνευσμένο από τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές και το εξωτερικό τζακούζι του White Mist Spa – ειδικά με το πέπλο ομίχλης που σκεπάζει διακριτικά την απέναντι βουνοκορφή και το τοπίο να είναι χιονισμένο όπως είχα την τύχη να το βιώσω εγώ – είναι στιγμές που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη.

Six Lakes restaurant and Terrace

Το εστιατόριο πήρε το όνομά του από τις περίφημες έξι λίμνες που βρίσκονται στην περιοχή και προσφέρει μεγάλη ποικιλία από τοπικές συνταγές, αλλά και πιάτα από τη διεθνή κουζίνα. Πλημμυρισμένο με φυσικό φως και προσελκύοντας την εκλεκτή, τοπική πελατεία, καθώς και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτός ο σικάτος χώρος αναδεικνύει τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, μαγειρεμένα σε αυθεντικά ελληνικά πιάτα.

Η καλή ημέρα από το γευστικό πρωινό και το ωραίο περιβάλλον φαίνεται και κάπως έτσι ξεκινούσε και το δικό μας απολαμβάνοντας τις παραδοσιακές τοπικές συνταγές, δηλαδή τις «δημοφιλείς επιλογές» του μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Η χρήση τοπικών προϊόντων για τον πρωινό μπουφέ δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας, καθώς υποδεικνύει υψηλή ποιότητα, ενώ παράλληλα προσφέρεται ένα εκτεταμένο a la carte μενού για το πρωινό γεύμα, μέχρι τις 14:00, με γλυκές και αλμυρές λιχουδιές που σερβίρονται πάντα με τον τρόπο που θέλει ο επισκέπτης. Κάθε πιάτο που γευτήκαμε στο εκλεπτυσμένο πολυτελές περιβάλλον του Six Lakes Restaurant, συνδύαζε την πολύτιμη παράδοση και το σύγχρονο στυλ και γκουρμέ πινελιές.

Για τους αργοπορημένους επισκέπτες, σερβίρεται πρωινό μενού στο “Cedrus Bar”, στο οποίο φυσικά μπορούν ν’ απολαύσουν και μοναδικά cocktail.

White Mist Spa

Η εμπειρία στο spa του ξενοδοχείου, πρόσφερε πραγματικά εμπειρία αναζωογόνησης πέντε αστέρων. Oι μοναδικές θεραπείες από τους έμπειρους θεραπευτές σε συνδυασμό με το τσάι στο relax area του spa, παίρνουν μακριά κάθε περιττή σκέψη. Προσωπικά απόλαυσα το ProSleep Massage,  εμπνευσμένο από το Indonesian Sea Malay Massage. Ένα τελετουργικό σε συνεργασία με τον ήχο και το σύμπλεγμα αιθέριων ελαίων Tranquility ™ (βραβευμένο από το Marie Claire Bρετανίας) , που χαρίζει βαθιά χαλάρωση και γαλήνη.

Η εμπειρία του εξωτερικού jaccuzi κάτω από τις λευκές νιφάδες – καθώς ήμασταν και από τους τυχερούς που απολαύσαμε την περιοχή με χιόνι – ίσως ήταν από εκείνες που σπάνια θα ξανασυναντήσω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evita Tsilochristou (@evitatsi)

Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε ν’ απολαύσετε στις γύρω περιοχές

Xιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου για τους λάτρεις του σκι και όχι μόνο. Βρίσκεται στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 19 χμ. δυτικά από την πόλη της Φλώρινας και η διαδρομή – ειδικά η χιονισμένη – είναι ένα όνειρο. Περιβάλλεται από ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Από την κορυφή του χιονοδρομικού η θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών είναι απίστευτη, ενώ οι διαδρομές των πιστών ανάμεσα από τις οξιές ξεφεύγουν από τις τετριμμένες. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία χιονοδρομικά κέντρα, αφού ο πρώτος του συρόμενος αναβατήρας τοποθετήθηκε το 1967.

Φωτό: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evita Tsilochristou (@evitatsi)

 

Κυνήγι τρούφας και μαγειρική στη φύση

Η άνοιξη, όπως και το φθινόπωρο, θεωρείται η ιδανικότερη εποχή για τη συλλογή των μανιταριών και της τρούφας λόγω της έντονης παρουσίας του νερού κι εμείς βιώσαμε τ’ ανακαλύψαμε παρέα με το Νίκο Τσίλη και την Αύρα, ένα πολύ έξυπνο λαμπραντόρ που κέρδισε αβίαστα την προσοχή, τη συμπάθεια και τις τρούφες όλων φυσικά. Η Φλώρινα, όπως και οι Πρέσπες, είναι ένας ορεινός όγκος που ενδείκνυται για συλλογή άγριων μανιταριών τη συγκεκριμένη εποχή και η εμπειρία μπορεί να κορυφωθεί κάνοντας γευσιγνωσία και μαγειρεύοντας τα μανιτάρια στο σημείο της ανεύρεσής τους, με τη βοήθεια της ομάδας τού wild life and culture.

Eπίσκεψη στο οινοποιείο του κτήματος Αlpha Estate

Γενικότερα στην περιοχή υπάρχουν πολλά αξιόλογα οινοποιεία, αλλά αυτό του κτήματος Alpha Estate είναι ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας και δρύθηκε το 1997 από τον έμπειρο αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη και τον χημικό-οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη, ο οποίος έχοντας δραστηριοποιηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, επέλεξε τη συγκεκριμένη περιοχή για να δημιουργήσει το δικό του κρασί. Στην ξενάγηση του οινοποιείου συναντά κανείς και τις κόρες τους Εμορφίλη και Αγγελική, διακρίνοντας εύκολα το μεράκι που τους έχουν μεταδώσει οι πατεράδες τους για το κρασί. Η επίσκεψη ξεκινάει με περιήγηση στους διάφορους χώρους, μαθαίνοντας κανείς την ιστορία του Κτήματος και στη συνέχεια γνωρίζει όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από τον τρύγο, την επεξεργασία και την παλαίωση, μέχρι το στάδιο της συσκευασίας. Η εμπειρία ολοκληρώνεται στο χώρο της γευστικής δοκιμής με θέα τους αμπελώνες.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below