Η απόφαση για το αν θα μείνετε στο σπίτι με τα παιδιά σας ή θα επιστρέψετε στην εργασία σας μετά την απόκτησή τους, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Για ορισμένους ανθρώπους, την επιλογή κάνουν οι περιστάσεις.

Αυτό συνέβη σε μια γυναίκα η οποία νιώθει «εγκλωβισμένη» καθώς δεν έχει δικό της εισόδημα και ο σύζυγός της την κατακρίνει γι’ αυτό.

Χωρίς να αναφέρει το όνομά της έκανε μία ανάρτηση στο Reddit ζητώντας συμβουλές για την κατάστασή της και δίνοντας περισσότερες πληροφορίες, ώστε να βοηθήσει όσους θα διάβαζαν την ιστορία της να καταλάβουν.

«Είχα μια δουλειά μερικής απασχόλησης ως νηπιαγωγός μέχρι να γεννηθεί το πιο μικρό μωρό μου», έγραψε. «Σχεδίαζα να επιστρέψω έπειτα από οκτώ εβδομάδες, αλλά ο COVID έκλεισε το σχολείο μου και αποφασίσαμε να διδάξουμε τα παιδιά μας στο σπίτι, καθώς ο μεγαλύτερος είχε άσθμα και ο μικρότερος ήταν βρέφος».

Μέχρι αυτό το σημείο η κατάστασή της δεν φαντάζει παράλογη. Πολλοί γονείς, κυρίως μαμάδες, αποφασίζουν να μείνουν μακριά από τη δουλειά τους για να είναι δίπλα στα παιδιά τους, ειδικά όταν αυτά είναι μικρά σε ηλικία.

Ωστόσο, η συνέχεια προκαλεί προβληματισμό για τη σχέση με τον σύζυγό της και την υγεία του γάμου τους.

«Όποτε, όμως, ο σύζυγός μου θυμώνει μαζί μου, μου υπενθυμίζει ότι πληρώνει τα πάντα εκείνος, επειδή εγώ είμαι άνεργη. Και δεν ξέρω τι να του απαντήσω. Το νιώθω τόσο άδικο, αλλά τεχνικά έχει δίκιο. Όλα τα χρήματα που έχουμε προέρχονται από τη δουλειά του».

Σε αυτό το σημείο, η γυναίκα ζήτησε τη γνώμη των αναγνωστών της που μπορεί να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση: «Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; Ο σύντροφός σας σας δίνει χαρτζιλίκι; Πώς αντιμετωπίζετε την ντροπή και την αμηχανία του να μην κερδίζετε χρήματα;», ρώτησε.

Στη συνέχεια εξηγεί πως προσπαθεί να δείξει στον σύζυγό της ότι η συνεισφορά της δεν είναι αμελητέα, μα εκείνος δεν αλλάζει γνώμη.

«Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι θα πρέπει να πληρώσει κάποιον πολλά χρήματα για να διδάξει και να φροντίσει τα παιδιά, να μαγειρεύει και να καθαρίζει κάθε μέρα, αλλά λέει ότι αυτό είναι το πιο γελοίο πράγμα που έχει ακούσει ποτέ και ότι αυτό κάνουν οι μητέρες αν αγαπούν τα παιδιά τους, κάτι που προφανώς κάνω».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα επιστρέψει στη δουλειά της σε λίγους μήνες, αλλά «μέχρι τότε μισώ που μπορεί να μου το “χτυπάει” συνέχεια αυτό με τα χρήματα».

Τα οργισμένα σχόλια των αναγνωστών

Όπως είναι λογικό, οι σχολιαστές σοκαρίστηκαν με όσα διάβασαν στην ανάρτηση της γυναίκας.

Οι περισσότεροι προσπάθησαν να της πουν ότι αυτή δεν ήταν φυσιολογική συμπεριφορά. «Ο σύζυγός σας έχει καταχρηστική συμπεριφορά. Όλο αυτό το διάστημα [ο σύζυγός μου και εγώ] έχουμε συνεργαστεί για τον προϋπολογισμό μας και τις προτεραιότητές μας. Δεν είχα “χαρτζιλίκι” γιατί δεν είμαι 8χρονη. Έχουμε έναν λογαριασμό με πλήρη πρόσβαση και για τους δυο μας», έγραψε μία αναγνώστρια.

«Δεν έχετε οικονομικό πρόβλημα. Έχετε πρόβλημα συζύγου», έγραψε ένας άλλος. «Δεν υπάρχει καμία ντροπή ή αμηχανία στο να μην κερδίζετε χρήματα – κάνετε ίση εργασία με τον σύζυγό σας παρέχοντας φροντίδα για τα παιδιά», πρόσθεσε ένα τρίτο άτομο. «Θα πρέπει να έχετε και οι δύο ίση πρόσβαση στο κοινό σας εισόδημα που είναι αυτό που στηρίζει την οικογένειά σας».

Διαβάστε εδώ την ιστορία της γυναίκας που έχει αποφασίσει πως δεν θέλει να κάνει καριέρα, αλλά να μείνει σε ένα σπίτι και να φτιάχνει γλυκά.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below