Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα χειροποιήτο γλυκό – ειδικά όταν η θερμοκρασία «χτυπά» κόκκινο. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα πολύ δημοφιλές και αγαπητό γλυκό, χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο.

Τραγανή βάση με μπισκότα, αφράτη κρέμα τυριού και πραλίνα bueno: Ναι, μαντέψατε σωστά. Σήμερα φτιάχνουμε cheesecake bueno.

Τη συνταγή, για το απόλυτο cheesecake με πραλίνα bueno, ανακαλύψαμε στο κανάλι του σεφ – ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη, ο οποίος με τις εύκολες και προσιτές συνταγές του έχει καταφέρει να κερδίσει τη θετική ψήφο του κοινού που τον παρακολουθεί φανατικά στα social media και το οποίο αυξάνεται διαρκώς. Η πορεία του στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικύτωσης ξεκίνησε το 2017 και έκτοτε είναι μόνο ανοδική. Μάλιστα, το κανάλι του στο Youtube ξεπέρασε αισίως τους 273.000 συνδρομητές.

Ο 28χρονος Δημήτρης, παρέμεινε στον τόπο του, την Αριδαία, και ξεκίνησε τα πρώτα του βίντεο γυρίζοντάς τα στην κουζίνα του σπιτιού του με την κάμερα του κινητού του, πριν περίπου δύο χρόνια. Πλέον, έχει φτιάξει το δικό του στούντιο και συνεχίζει να δείχνει τον τρόπο για προσιτές γλυκές δημιουργίες -και όχι μόνο.

Τι θα χρειαστούμε για το cheesecake με γεύση πραλίνα bueno

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. άλειμμα bueno
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
  • 100 γρ. άλειμμα bueno
  • 2 μπάρες σοκολάτας με καραμέλα για διακόσμηση

Πώς θα το φτιάξουμε

Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. και το απλώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, με ένα μίξερ χειρός ή στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε 45″. Προσθέτουμε το άλειμμα bueno και ανακατεύουμε για άλλα 30″. Ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 40″ ακόμα. Απλώνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από το μπισκότο.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. άλειμμα bueno στα μικροκύματα και τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Σπάμε τις μπάρες σοκολάτας σε 8 κομματάκια και γαρνίρουμε. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Τέλος, ξεφορμάρουμε με ένα πιστολάκι ή φλόγιστρο και κόβουμε σε κομμάτια.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο video:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below