Συγνώμη κατά κάποιο τρόπο ζήτησαν οι συντελεστές της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, που την προηγούμενη ημέρα παρουσίασαν την είδηση όπου φοιτητής εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας μέσα στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. “Κατά κάποιο τρόπο”, επειδή δεν ειπώθηκε ποτέ η λέξη συγνώμη, που ούτως ή άλλως δεν αρκεί για να διορθώσει την καφρίλα με την οποία αντιμετώπισαν το θέμα, κάνοντας τη φόρμα καταγγελιών του ΕΣΡ να πάρει φωτιά και όχι άδικα.

“Τι σπουδάζει η κοπέλα; – Νομική σαν τη Μέγκι Ντρίο, χα χα χα”, “Χέρι την ακουμπούσε;”, “Έσταζε το ταβάνι;”, “Την πιτσίλισε κάτι αλλά όχι ο καφές”, σχολίαζαν όλοι, γελώντας δυνατά, μέχρι που ο δημοσιογράφος που έδινε το ρεπορτάζ τους επανέφερε στην τάξη για λίγο. “Γιατί στην πλάτη;” “Έκανε γκελ;” και άλλα παρεμφερή και κάφρικα συνέχισαν να ρωτούν ακάθεκτοι στο στούντιο, που προφανώς ενθουσιάστηκαν με το περιστατικό, με την Ελένη Τσολάκη να ζητά διευκρίνηση για το αν “υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο”. Το ύφος των συμμετεχόντων στην τηλεοπτική αυτή πολιτισμική τραγωδία συναγωνίζεται σε ποιότητα τα ίδια τα αστεία που ένας νορμάλ άνθρωπος ούτε στην παρέα του δεν θα ήθελε να ακούσει. Όμως είναι τηλεοπτική εκπομπή σε πανελλήνια μετάδοση, όπου το περιστατικό ασέλγειας με θύμα μια κοπέλα γελοιοποιείται και περιγράφεται ως πικάντικη, ροζ είδηση, και δώσ’του χαχανητά κυρίως από τις τρεις γυναίκες του πάνελ και δώσ’ του πλάκα, μέχρι και αναπαράσταση έκαναν με έναν τεχνικό να ρίχνει κρυφά νερό στην πλάτη μίας από την παρέα που δεν θα ήθελες ποτέ να είναι η δική σου.

Την επόμενη ημέρα και μετά το κράξιμο που δικαίως ακολούθησε επειδή δεν έχουμε τρελαθεί ακόμα τελείως όλοι, προσπάθησαν να σώσουν ό,τι σώζεται, μιλώντας για παρεξήγηση, λέγοντας ότι είναι μια καταδικαστέα, βίαιη πράξη, “ένας βιασμός”. Που όμως αντιμετώπισαν “παρεϊστικα σε μια ανθρώπινη, κακή, στιγμή” γιατί ως γνωστόν η ασέλγεια μπορεί να έχει πλάκα άμα είσαι με τα φιλαράκια σου και δεν έχουν ασελγήσει στην δική σου πλάτη. Η λέξη συγνώμη δεν ειπώθηκε ποτέ, αλλά δεν έχει σημασία αν λέγεται απλά για να επιβεβαιώσει ότι αγνοείται το φιλότιμο.