Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, η Google Ελλάδας καλεί και φέτος σημαντικούς ομιλητές από διάφορους κλάδους, για να μοιραστούν με το κοινό τις ιστορίες τους και να εμπνεύσουν, κυρίως μέσα από τη στάση τους, εκείνους που θέλουν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να διεκδικούν αυτά που τους αναλογούν.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα πλαισιώσουν το φετινό #IamRemarkable της Google είναι οι Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Kώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, Χριστίνα Σαρρή, συγγραφέας, φοιτήτρια Ψυχολογίας και η πρώτη Ελληνίδα BookTuber με τύφλωση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Τσαπατάκης, Έλληνας Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική διευθύντρια, Google ΝΑ Ευρώπης και Steve Vranakis, Executive Creative Director της Google.

Στρατηγικός συνεργάτης της διοργάνωσης είναι η Mexoxo που έχει ως στόχο την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών. Από το 2013, η Mexoxo έχει εκπαιδεύσει, ενδυναμώσει και διασυνδέσει παραπάνω από 6,000 γυναίκες σε 16 χώρες. Αντίστοιχα, ειδικεύεται σε θέματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης με τη συμβολή του google.org.

Άλλωστε, το #IamRemarkable απευθύνεται κυρίως σε ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν ισχυρή εκπροσώπηση στο χώρο τους και έχει στόχο να τις ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σημασία της αυτοπροβολής και της αυτοπεποίθησης.

H ιδέα για το #IamRemarkable γεννήθηκε μέσα στην ίδια τη Google, με στόχο την ενδυνάμωση του δικού της προσωπικού και την ενθάρρυνση των γυναικών να κατακτήσουν περισσότερες ηγετικές θέσεις. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά ώστε η Εταιρεία αποφάσισε να μοιραστεί αυτήν τη δυναμική και, όπως αποδεικνύεται, αποτελεσματική πρωτοβουλία με το ευρύτερο κοινό.

Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στο ελληνικό #IamRemarkable, δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή μέσα από την ειδική σελίδα και μάθετε περισσότερα εδώ: https://events.withgoogle.com/iarweek2021/#content

Η χθεσινή ημέρα, Τρίτη, 19/10, ήταν σε συνεργασία με το Marie Claire με τη διευθύντρια του περιοδικού Γαλάτεια Λασκαράκη να συζητά με τις δημιουργούς των Callista Crafts, Ελένη Αγιοστρατίτη και τη Βασιλική Σιγαλού και τη διευθύντρια σύνταξης του marieclaire.gr Εβίτα Τσιλοχρήστου, να συζητά με την Παραολυμπιονίκη μας, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου .

H Αλεξάνδρα μάς ενέμπνευσε για ακόμη μια φορά μιλώντας για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, την πάθησή της – το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου – την θέλησή της να βγαίνει νικήτρια σε κάθε δύσκολία που συναντά, αλλά και τον τρόπο που γιορτάζει τις επιτυχίες της.

Οι Ελένη Αγιοστρατίτη και Βασιλική Σιγαλού, μίλησαν για τη δική τους ιστορία γυναικείας επιχειρηματικότητας, με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συνάντησαν, κυρίως στο ξεκίνημά τους. Η συνέχεια απέδειξε ότι όταν κάνεις κάτι με αγάπη και προσήλωση, βλέπεις το όνειρό σου να γίνεται πραγματικότητα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below