Το 3ο Marie Claire Power Trip, το συνέδριο που έγινε θεσμός, διεξάχθηκε για τρίτη χρονιά την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στο Cape Sounio, Grecotel Exclusive Resort. Συγκέντρωσε σε ένα ολοήμερο event μερικές από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του φεμινισμού, των γραμμάτων, των επιστημών, των τεχνών, της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των νέων τεχνολογιών. Ομιλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση στον τομέα τους, συζήτησαν για τις καινοτομίες, τα επιτεύγματα των γυναικών, τις νέες ευκαιρίες και τις διεκδικήσεις των γυναικείων κινημάτων στον 21ο αιώνα.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μας σύστησε το καινοτόμο workshop της Google «#IamRemarkable: Πίστεψέ το, Επιδίωξέ το, Γιόρτασέ το» και έκανε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις διακρίσεις που υπάρχουν γύρω μας αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε.

«Αισθάνεστε ποτέ αόρατη;» ρώτησε, αρχικά, το κοινό, για να απαντήσει αμέσως μετά: «Είμαστε αόρατες. Τα περισσότερα πράγματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά, από το σύστημα θέρμανσης ενός χώρου μέχρι το κινητό μας, είναι σχεδιασμένα για άντρες. Ακόμα και τα crash tests αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να κινδυνεύει περισσότερο να τραυματιστεί ή να πεθάνει σε ένα ατύχημα».

Στη συνέχεια η κ. Αντωνάκου είπε ότι τις δικές μας προκαταλήψεις δεν τις συνειδητοποιούμε πάντα. Όταν όμως γινόμαστε μάρτυρες μιας διάκρισης, «έχουμε την επιλογή να είμαστε σύμμαχοι ή θεατές. Είναι ευθύνη και επιλογή μας να αναφέρουμε αυτή τη διάκριση και όταν τη βλέπουμε να είμαστε σύμμαχοι [εκείνου που την υφίσταται]. Κάντε αυτές τις επιλογές και έχετε ανοιχτές τις κεραίες σας, όχι μόνο για τις γυναίκες».

Στο τέλος, παρακίνησε το κοινό να αναζητήσει το workshop της Google, που έρχεται την επόμενη εβδομάδα, με δωρεάν παρακολούθηση. «Σας απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση», κατέληξε η κ. Αντωνάκου.

Για το #IamRemarkable της Google

Η Google θέλοντας να ενθαρρύνει γυναίκες και άλλες ομάδες να γιορτάσουν τα επιτεύγματά τους στον χώρο εργασίας και εκτός ξεκίνησε το #IamRemarkable Workshop πριν από πέντε περίπου χρόνια στο Λονδίνο. Στόχος του σεμιναρίου είναι να βελτιώσει την ικανότητα αυτο-προβολής των γυναικών και άλλων ομάδων και να τις κινητοποιήσει. Η δημιουργός αυτής της πρωτοβουλίας, Anna Vainer, μέσω αυτού του σεμιναρίου επιθυμεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες και άλλες υπο-εκπροσωπούμενες ομάδες να μιλήσουν ανοικτά για τα επιτεύγματά τους στην προσωπική και επαγγελματική ζωή, ώστε να ορίζουν οι ίδιες την ιστορία της ζωής τους όπως την ονειρεύονται, βάζοντας τέλος σε πρότυπα σεμνότητας και προκαταλήψεις.

Παρακολουθήστε αναλυτικά:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below