Η Jessica Simpson ανέβασε στο Instagram μια σειρά από φωτογραφίες με skinny jeans, μετά την εντυπωσιακή απώλεια βάρους. Η 41χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός, αφού υποδέχτηκε το τρίτο της παιδί με τον Eric Johnson, κατάφερε να χάσει περίπου 50 κιλά. Αναμφίβολα σε αυτό συνέβαλε και η απεξάρτησή της από το αλκοόλ και τα χάπια, όπως αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της «Open Book».

Στις αρχές Νοεμβρίου η Simpson είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με ροζ φόρμα, πρησμένο και κατακόκκινο πρόσωπο, σχεδόν αγνώριστη: Ήταν από τον Νοέμβριο του 2017, όταν συνειδητοποίησε ότι είχε έρθει η στιγμή να κόψει το αλκοόλ, ώστε «να νικήσω στη μάχη που έδινα μέσα μου, για τον αυτοσεβασμό μου».

Σήμερα, δεν πιστεύει ότι έχει περάσει τέσσερα χρόνια νηφάλια. «Η βασική προσπάθεια ήταν να αποδεχτώ την αποτυχία, τον πόνο, τα τραύματα και το γεγονός ότι υπονομεύω τον εαυτό μου», σχολίασε.

Στην αυτοβιογραφία της, έγραψε ότι «αυτοκτονούσα με όλο αυτό το αλκοόλ και τα χάπια. Δεν ήταν δύσκολο να κόψω το οινόπνευμα. Το δύσκολο ήταν η ψυχοθεραπεία».

Παιδική κακοποίηση

Μια από τις πιο τραυματικές εμπειρίες της ήταν όταν, σε ηλικία έξι ετών, μοιράστηκε το κρεβάτι της με την κόρη μιας φιλικής οικογένειας και έπεσε θύμα κακοποίησης. «Ξεκίνησε από γαργάλημα και μετά συνεχίστηκε με εξαιρετικά άβολα πράγματα. Ήθελα να το πω στους γονείς μου. Ήμουν το θύμα, αλλά για κάποιο λόγο ένιωθα ότι έφταιγα».

«Ξεκίνησε από γαργάλημα και μετά συνεχίστηκε με εξαιρετικά άβολα πράγματα. Ήθελα να το πω στους γονείς μου. Ήμουν το θύμα, αλλά για κάποιο λόγο ένιωθα ότι έφταιγα».

Τελικά, το αποκάλυψε στους γονείς της στα 12 χρόνια της, μέσα στο αυτοκίνητο. Η μητέρα της σχολίασε στον πατέρα της: «Σου το είπα ότι κάτι συνέβαινε». Ο πατέρας της δεν πήρε τα μάτια του από το δρόμο και παρέμεινε σιωπηλός. «Δεν ξαναμείναμε στο σπίτι των οικογενειακών φίλων μας αλλά και δεν το ξανασυζητήσαμε ποτέ».

Η απώλεια βάρους

Σημαντικός σύμμαχός της στην απώλεια κιλών μετά την τρίτη εγκυμοσύνη της ήταν η άσκηση: Μεταξύ άλλων, προσπαθούσε να κάνει 14.000 βήματα τη μέρα. Επιδίωξε επίσης να συμπληρώνει καθημερινά τουλάχιστον επτά ώρες καλού ύπνου. Σε επίπεδο διατροφής, έβαλε στο ημερήσιο πρόγραμμά της τρία γεύματα και δύο σνακ, με έμφαση στην πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες, χωρίς όμως να καταφύγει σε ακραίες δίαιτες.

«Ποτέ δεν βάλαμε ένα συγκεκριμένο στόχο απώλειας κιλών. Η φιλοσοφία ήταν, κάνε την προσπάθεια, και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν» συμπλήρωσε ο γυμναστής της. Στο workout της, θεωρούσε ότι στην απώλεια βάρους «τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί το περπάτημα». Πρόσθεσε, ωστόσο, και ασκήσεις με αντιστάσεις, για ενδυνάμωση και σύσφιγξη.

Δείτε τις αναρτήσεις της Jessica Simpson:

Το 2017:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson)

Σήμερα:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below