Καθιερωμένη ως fashion statement κομμάτι, ήδη από την δεκαετία του ’70, η vinyl καμπαρντίνα γίνεται ένα από τα πιο must have items του χειμώνα. Ήδη από την περασμένη άνοιξη, τα trench coats έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων – πολλές φορές μακριά από το παραδοσιακό μπεζ ή χακί – με τη vinyl τώρα εκδοχή τους να καθιερώνεται ως το νέο κλασικό, αν και μακριά από τα παραδοσιακά πρότυπα, πανωφόρι. Ένα κομμάτι ευέλικτο με μια δόση καινοτομίας, που αποτελεί ταυτόχρονα τολμηρή στυλιστική επιλογή παρά την απλότητα του. Αυτό οφείλεται αφενός στο ρεαλισμό του (αφού είναι αδιάβροχο και προσφέρει προστασία) και αφετέρου στην πρωτοποριακή αλλά ταυτόχρονα κλασική αισθητική του.

Splash News

Παρά τον μοντέρνο χαρακτήρα του, το vinyl trench coat αποτελούσε εδώ και αρκετά χρόνια βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας πολλών στυλιστικά πρωτοποριακών ατόμων. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει, άλλωστε, τα είδωλα Brigitte Bardot,  Sophia Loren και Twiggy με μία εκδοχή της καμπαρντίνας αυτής στη δεκαετία του ’70, ή πιο πρόσφατα, την Alexa Chung που κατέστησε σαφές πως η σιλουέτα, η ποιότητα κατασκευής και η ρετρό εμφάνιση της vinyl καμπαρντίνας, είναι τόσο μοντέρνα όσο ποτέ.

GETTY IMAGES

Είτε επιλέξετε να τη συνδύασετε με ένα oversized πουλόβερ και το αγαπημένο σας τζιν, είτε με δερμάτινες μπότες και μίνι φούστα για πιο θηλυκές εμφανίσεις, η στυλιστική επιτυχία είναι δεδομένη.

Διαφορετικές εκδοχές του vinyl trench coat μπορούν να εντοπιστούν παντού και μας αποδεικνύουν πως οι καμπαρντίνες δεν είναι μόνο μπεζ και καμβάς, αλλά δημιουργικότητα και πρακτικότητα μαζί, από το 1970 μέχρι και σήμερα.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below