Οι Anne Hathaway, Ciara, Alyssa Milano, Eva Longoria, Richard Gere και 65 ακόμα καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης και από διάφορους χώρους υπέγραψαν μία επιστολή που στόχο έχει να πιέσει του ηγέτες των χωρών παγκοσμίως να λήξουν το θέμα της πανδημίας οριστικά.

«Κανείς μας δεν είναι ασφαλής μέχρι όλοι μας να είμαστε ασφαλείς», αναφέρουν στην επιστολή που δημοσιεύτηκε από τους New York Times. «Καλούμε τους ηγέτες που θα παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, να δράσουν μαζί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο». Στην επιστολή ό κορωνοϊός, που πλήττει εδώ και δύο χρόνια τον κόσμο. περιγράφεται ως μία κατασκευασμένη πανδημία της απάθειας, ενώ γίνεται και αναφορά στο ότι οι λιγότερο δυνατές οικονομικά χώρες δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στο εμβόλιο.

«Μόνο το 2% των ανθρώπων στις χώρες χαμηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος έχουν λάβει την πρώτη δόση, αφήνοντας απέναντι στον κορωνοϊό απροστάτευτους τους πιο ευάλωτους», αναφέρουν συγκεκριμένα. «Μάλιστα αυτή η κατάσταση αφήνει νέες μεταλλάξεις, όπως η Δελτα, να ξεσπούν και να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων», προσθέτουν.

Παραθέτοντας τα τελευταία στοιχεία γύρω από την πανδημία οι υπογράφοντες ζητούν «οι παγκόσμιοι ηγέτες να καταστήσουν 7 δις. δόσεις εμβολίων διαθέσιμες, πριν το τέλος του 2021 και επιπλέον 7δις. Δόσεις μέχρι τα μέσα του 2022, ώστε να εμβολιαστεί πλήρως το 70% του πληθυσμού μέχρι το επόμενο καλοκαίρι».

Τέλος, με την επιστολή τους ζητούν από τους ηγέτες «να επενδύσουν στην υγεία, την παιδεία και στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στην περίθαλψη».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below