Μία ειδικός γνωριμιών αποκάλυψε γιατί δεν πρέπει να στέλνετε συνεχώς μηνύματα με το εν δυνάμει ταίρι σας στα αρχικά στάδια της σχέσης σας- ειδικά αν θέλετε η σχέση σας να έχει ένα μακροβιότερο μέλλον.

Η Sabrina Zohar, 33 ετών, μοιράζεται συχνά συμβουλές με όσους αναζητούν την αγάπη -ή έχουν ήδη σχέση- στους 422.000 ακολούθους της στο TikTok. Πιο πρόσφατα, η dating expert με έδρα την Καλιφόρνια εξήγησε γιατί πρέπει να αποφεύγετε να ανταλλάσσετε μηνύματα όλη μέρα με τον πιθανό σύντροφό σας.

Σε ένα viral κλιπ, το οποίο έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 390.000 προβολές, σημείωσε ότι πρέπει να αφήσετε το άγχος σας σχετικά με τα μηνύματα και τη συχνή επαφή και να ζήσετε τη δική σας ζωή, ώστε να κρατήσετε το ενδιαφέρον του άλλου ανθρώπου, αντί να επικοινωνείτε συνεχώς χωρίς ουσιαστική πρόθεση.

Έγραψε στη λεζάντα στο βίντεο: «Αποστολή μηνυμάτων και έλεγχος στα ραντεβού».

Η dating expert σημείωσε ότι οι άνθρωποι με άγχος προσπαθούν συχνά να μείνουν σε διαρκή επαφή για να ελέγξουν τη σχέση. Στην αρχή του video, η Sabrina είπε: «Σταμάτα να προσπαθείς να στείλεις μήνυμα για να αποκτήσεις τον έλεγχο μιας κατάστασης».

Αν και σημείωσε ότι αντιλαμβένεται το γιατί οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι στα πρώτα στάδια των ραντεβού, τόνισε πως η συνεχής επικοινωνία δεν θα έλυνε το πρόβλημα.

Unsplash.com

Εξήγησε ότι όταν ο ένας σύντροφος δεν στέλνει μήνυμα στον άλλο, αυτός που έμεινε στο «διαβάστηκε» θα αρχίσει να φτιάχνει σενάρια με το μυαλό του, να παίζει παιχνίδια με τις σκέψεις του και τελικά να στέλνει μηνύματα, ώστε να μην ξεχαστεί.

«Αυτό που στην πραγματικότητα προσπαθείς να κάνεις είναι να ελέγξεις την κατάσταση», είπε η ειδικός στις γνωριμίες. «Όταν βγαίνετε ραντεβού σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις, και χρειάζονται δύο πρόθυμα άτομα. Χρειάζονται δύο συμμετέχοντες».

Η Sabrina τόνισε ότι η αποστολή μηνυμάτων θα πρέπει να έχει κάποιο νόημα και κάποιον σκοπό και να μην είναι προσπάθεια ελέγχου ή αναζήτηση προσοχής.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι προσπαθείς να στείλεις μήνυμα για να αποκτήσεις τον έλεγχο. Σκέφτεσαι: “Λοιπόν, δεν έχω νέα του εδώ και τρεις μέρες, οπότε θα του στείλω μήνυμα για να ξεκινήσω τη συζήτηση”», εξήγησε.

«Αυτό είναι εντάξει αν πράγματι έχεις κάτι να πεις. Αν όχι, όμως, είναι καλύτερα να το αποφύγεις».

Σημείωσε, επίσης, στο video ότι η εσκεμμένη επικοινωνία ήταν «πολύ διαφορετική» από το να στείλεις μήνυμα στο άτομο που σε ενδιαφέρει απλώς επειδή ήθελες να απαντήσει ή νόμιζες πως θα σε ξεχάσει.

«Μέρος του ραντεβού σημαίνει αλληλεπίδραση με πρόθεση, αποστολή μηνυμάτων με πρόθεση, ανάγκη και θέληση για επικοινωνία. Επομένως, αν δεν έχετε κάτι να πείτε, δεν έχετε κάποιο θέμα συζήτησης το οποίο όντως θα ξεκινήσει μια ουσιαστική και ενδιαφέρουσα κουβέντα, τότε σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα μηνύματα ως μέσο ελέγχου και προσοχής.

Το μόνο που θα κερδίσετε είναι νεύρα, απογοήτευση και ίσως θλίψη, αφού ο άνθρωπος που βγαίνετε δεν συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να ελέγξετε μόνο τον εαυτό σας και όχι τους άλλους. Αυτό να το θυμάστε σε όλες τις πτυχές της ζωής σας».

Οι θεατές κατέκλυσαν την ενότητα σχολίων και επαίνεσαν την dating expert για τις συμβουλές της. Ένα άτομο έγραψε: «Εκτιμώ πολύ κάθε ανάρτησή σου». Κάποιος άλλος σχολίασε: «Απολύτως σωστό! Εάν δεν ανταποκριθούν, τότε φύγετε». Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Το χρειαζόμουν πραγματικά, ευχαριστώ!».

Δείτε παρακάτω το video της:

@sabrina.zohar Texting and control in dating. #text #texting #control #datingadvice #anxiousattachment #anxiousattachmentstyle #datingcoach #manipulationtechniques ♬ original sound – Sabrina Zohar

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below