Σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, το Marie Claire Power Talk φέρνει στο επίκεντρο τον άνισο μισθό και το θέμα της “γυάλινης οροφής”. Παρόλο που οι γυναίκες κατέχουν, έστω και σε μικρότερο ποσοστό, υψηλόβαθμες θέσεις ωστόσο δεν αμείβονται το ίδιο με τους άνδρες που έχουν αντίστοιχους τίτλους. Και παρόλο που φέτος καθιερώθηκε και γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα για την Ισότητα Αμοιβών μεταξύ Γυναικών και Ανδρών, το μισθολογικό χάσμα παραμένει μεγάλο. Τι πρέπει να γίνει στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να κλείσει το μισθολογικό χάσμα; Τι κρατάει πίσω τις γυναίκες από το να “βγουν μπροστά” κατά την προσφιλή προτροπή της Σέριλ Σάντμπεργκ και να διεκδικήσουν μια θέση στο τραπέζι του διοικητικού συμβουλίου όπως συχνά σχηματικά αναφέρεται;

Τη σκυτάλη από το πάνελ του “Για μια θέση στην κορυφή” και την Αθηνά Καλαντζή παίρνει η Μάρεα Λαουτάρη. Η Life Strategist και ιδρύτρια της εταιρείας 1+1=2 Life & Business Coaching, Μάρεα Λαουτάρη συνομιλεί με την Editor in Chief του Marie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη με θεματική “Μαθαίνοντας να διεκδικούμε και να γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας“.

Πώς διεκδικούμε;

“Η φύση της γυναίκας επειδή είναι πιο συναισθηματική είναι κόντρα ρόλος. Οπότε σκέφτονται πώς αν διεκδικήσουν πώς θα το δουν οι άλλοι αυτό.”

“Περιμένουν οι άλλοι ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα και να συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο… Πολλές φορές το υιοθετούμε κιόλας.”

“Να διαχωρίσεις στο μυαλό σου ότι το να διεκδικήσεις δεν είναι επιθετικό αλλά να ότι ξέρεις τη αξίζεις.”

“Πίσω από τη διεκδίκηση κρύβεται η ανάγκη της αυτοπεποίθησης.”

“Αν κάνεις focus σε μια εικόνα αποτελέσματος που θέλεις να φέρεις παίρνεις δύναμη από αυτή την εικόνα.”

“Αν μέσα σου σκέφτεσαι ότι δεν θα τα καταφέρεις αποστραγγίζεις τον εαυτό σου από τη δύναμη που χρειάζεσαι για να χτυπήσεις την πόρτα και να ζητήσεις αυτό που θέλεις να διεκδικήσεις.”

“Να λέτε στον εαυτό σας: ΑΞΙΖΩ, ΜΠΟΡΩ και ΓΙΝΕΤΑΙ.”

“Το τρίτο κομμάτι στην διεκδίκησή μας είναι η στάση του σώματος και ο τόνος της φωνής… Αυτό που θα πεις παίζει ρόλο κατά 7%. Αυτό που είναι σημαντικότερο είναι ο τόνος της φωνής. Αυτό παίζει ρόλο κατά 57% και όλο το υπόλοιπο είναι η στάση του σώματος.”

“Η ρίζα του προβλήματος πίσω από την έλλειψη διεκδίκησης είναι ότι φοβόμαστε. Μας αγχώνει ακόμα και η ιδέα.”

“Η μαγική λέξη της διεκδίκησης είναι το ‘χρειάζομαι’.”

“Δεν χρειάζεται να φτάσεις στην κορυφή για να πεις μπράβο. Κάθε μικρό βήμα, είναι ένα βήμα μπροστά… Να επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Υπενθύμισέ του για να έχεις φτάσει εδώ μέχρι σήμερα έχεις διανύσει μια μεγάλη απόσταση.”

“Ό,τι θέλεις γίνεται. Αν το ονοματίζεις ‘πρόβλημα’, υπάρχει λύση.”

Η Μάρεα Λαουτάρη είναι Life & Business Coach, πιστοποιημένη από τον Tony Robbins τον Coach των επιτυχημένων προσωπικοτήτων παγκοσμίως και την Cloe Madanes μίας από τις σημαντικότερες ψυχοθεραπεύτριες της εποχής μας.

Εργάστηκε για περισσότερα από 15 χρόνια ως στέλεχος στον τομέα της Εταιρικής Επικοινωνίας σε κορυφαίες εταιρίες και έχει ιδρύσει την εταιρία 1+1=2 Lif e& Business Coaching όπου συνεργάζεται με ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις σε θέματα Προσωπικής Ανάπτυξης, Εξέλιξης και Βελτίωσης Επικοινωνίας και Οικογενειακών Σχέσεων.

Έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 2 χιλιάδες ανθρώπους  να ανακαλύψουν τα εμπόδια που τους σταματούν από την διεκδίκηση των στόχων τους και να αλλάξουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται με σκοπό να τους πετύχουν.

Έχοντας πάντα ως πάθος και γνώμονα τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής, θα μας καθοδηγήσει στο πώς να ζούμε τη ζωή με αυτοπεποίθηση, να διεκδικούμε με θάρρος, πάθος και επιμονή, και να γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας, αξίες που πρεσβεύει και η Moët & Chandon, το σύμβολο των εορτασμών, της γιορτής και της επιτυχίας.

Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό του Power Talk όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire.

Θυμήσου ΕΔΩ όλα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του Marie Claire Power Talk.

Powered by:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below